telefoon 0314 363 112     mail info@huisentuinwinkel.com

LPG Gasdamptank - LPG gasfles kopen?

LPG gasfles zelf vullen illegaal of niet?

U wilt een LPG gasfles kopen maar u vind het net als zoveel ander duur. Dan is het zelf vullen van een gasfles misschien iets voor u!
Voordat ik ga uitleggen wat de voordelen zijn ga ik vast uw eerste vraag beantwoorden.

 

Uw eerste vraag is vast:

Zelf een LPG gasfles vullen is toch illegaal en verboden? Het antwoord is kort en krachtig NEE!!

 

 

 

 

 

Wetgeving gasfles

De laatste tijd zijn er veel veranderingen geweest in de regelgeving maar veel mensen, websites etc papegaaien elkaar na door aan te blijven geven dat het illegaal en verboden is. Juist door die vele veranderingen zijn er maar weinig mensen/websites die correcte informatie hierover geven.

Sinds 2010 is de fiscale regelgeving aangepast waardoor LPG gasflessen voor alle doeleinden gebruikt mag worden. Voor meer informatie zie Nieuwsbrief Douane Gasfles en hier het uitgebreide pdf-document tarievenlijst accijns gasfles douane

 

LPG gas mocht tot die tijd alleen voor tractie doeleinden gebruikt worden. Het vervelende is dat het bestemmingsplan voor tankstations hier nog niet op is ingericht. Dit kunt u ook zelf lezen in Wet besluit LPG tankstations. Zoals u zelf kunt zien in artikel 3.8.B van de Wet besluit LPG tankstations is deze dus niet voor tractie.

 

In Artikel 3.0 staat ook duidelijk dat het verboden is om gewone gasflessen te vullen met LPG. Alle door onze verkochte gasflessen zijn gecertificeerd en voldoen aan de 80% vulstop begrenzingseisen!

 

 

LPG Gasfles is eigenlijk een LPG opslagtank

Een van de grootste verwarringen komt door de naamgeving. In de volksmond heten het het LPG gasflessen maar officieel zijn het geen gasflessen maar LPG tanks die het uiterlijk hebben van een gasfles.

 

 

LPG Gasflessen veiligheid

U moet de gasfles wel gebruiken waarvoor hij bedoeld is maar verder zijn onze LPG gasflessen:

  1. * TUV gekeurd
  2. * TPED gekeurd 
  3. * 80% vulstop
  4. * Voldoen aan alle in Europa gestelde eisen voor LPG gastanks.
  5. * Tijdens de productie onder continue controle van de inspectie.

 

Verbruikt u meer dan 1 gasfles per jaar? Dan bespaart u al met onze vulbare LPG gasfles!


LPG Gasflessen aanvullende informatie

* De LPG Gas damp tanks zijn speciaal ontwikkeld voor gasdamp afname, dit is dus anders dan een heftruck of auto tank  omdat de verdamper hier in de lpg gasfles zit! en dus vloeibaar gas aanleveren welk explosief is. De verdamper voorkomt   ook een vloeibare afname.


* Deze lpg gasflessen zijn hervulbaar met lpg autogas/ LPG - butaan & propaan.  Butaan en propaan kunt u vullen bij een erkend vulstation, lpg kan zelf aan de benzinepomp worden gevuld.


* De LPG gasdamptanks zijn uitermate geschikt voor uw caravan / camper of voor in en rondom uw huis / schuur of hobby   ruimte. Geschikt voor aansluiting op o.a. Camper / caravan uw koelkast, verwarming, kookstel, terras heater, gas   barbecue, grill, brander of mobiele gaskachel. 


* Dit alles is gewoon met de huidige gas drukregelaar aan te sluiten en werkt op alle gas apparaten die met flessengas   aangesloten kunnen worden. Deze zijn ook uitwisselbaar, u kunt willekeurig wisselen tussen propaan / butaan en lpg gas  zonder aanpassingen.

 

LPG Gasflessen kopen?

Wilt u ook een LPG gasfles kopen die je kunt vullen? Klik dan in het menu op GASFLESSEN of klik op gasfles kopen