Kokosbriketten

Kokosbriketten voor langdurig bbq plezier.
€ 17,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
ProductNr
A0007

Omschrijving

Kokosbriketten zijn gemaakt van kokosschalen en deze kokosbriketten komen uit Indonesië. Dit is niet toevallig want Indonesië is hét land waar je moet zijn voor kokosbriketten.
Het gaat daarbij om een pillow-shape (kussen vormig) kokosbriket die onvergelijkbare brand eigenschappen heeft.
De truc van deze briket zit in de vorm, de enorme dichtheid van de briket, en het gebruik van kokosschaal.

Deze kokosbriket onderscheidt zich op de volgende wijze:
Hij brandt zeer langdurig en gelijkmatig.
Zeer zuinig in gebruik Hij heeft een ideale verbranding’s temperatuur.
Makkelijk op te grillen. Door de 100% kokos brandt hij vrijwel asloos 3%.
Dus geen stukken as op het vlees.
Grote dichtheid(hoog soortelijk gewicht.) van de kokosbriketten.

Overzicht voor- en nadelen kokosbriket

Voordelen
- Weinig of geen vlammen door druppelend vet waardoor je alles minder goed in de gaten hoeft te houden.
- Bijna geen asdeeltjes die op het eten terecht kunnen komen. Geen aswolken meer als je onverhoopt een keer moet aanvullen.
- Er hoeft minder gebruikt te worden. Grofweg scheelt dit zo’n 35% t.o.v de “normale” briketten.
- Milieuvriendelijk want de kokosschil zelf is een afvalproduct dat anders gedumpt zou worden. Er hoeven geen bomen voor gekapt worden !
- De kokosbriketten gloeien lang en constant met vergelijkbare temperaturrenals houtskool. Onder normale omstandigheden tot wel 3 uur langer
- Natuurlijke bindmiddelen dus geen rare chemische luchtjes bij het ontsteken dus absoluut geen schadelijke rook en gassen en smaakbeïnvloedingen.
- Roken nauwelijks. De kokosbriketten roken enkel een beetje bij het aansteken. Als je gaat smoken komt de geur van het rookhout goed tot zijn recht. Ander voordeel van het minder roken is dat de buren dit ook kunnen waarderen en je ze tot vriend blijft houden.
-Constant resultaat door gelijkvormigheid. De gelijkvormigheid van de briketten zorgt ervoor dat de constant BBQ resultaat blijft houden.


Nadelen
Kokosbriketten zijn iets duurder dan gewone briketten maar daarentegen gaan de kokosbriketten een stuk langer mee en ze zijn zo veel beter.


Extra info:

Omdat kokosbomen niet gekapt hoeven te worden om de noten te gebruiken en er geen regenwouden gekapt worden om kokosbomen te planten, is barbecueën met kokosbriketten daardoor een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.